تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
همه چیز درمورد
کامپیوتر و آدرس
venizcomputer.LoxBlog.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
نمايندگان مجلس رئيس جمهور را به مناظره زنده تلويزيوني فراخواندند
درپی سخنان رئیس جمهور در برنامه زنده تلویزیونی شب گذشته درباره هدفمند کردن یارانه ها، دکتر احمد توکلی، دکتر غلامرضا مصباحی مقدم و دکتر الیاس نادران بیانیه ای را در ارتباط با اظهارات رئیس جمهور منتشر کردند.
به گزارش الف، متن این بیانیه به شرح زیر است:
ملت شریف ایران، شب گذشته جناب آقاي دكتر احمدي نژاد در برنامه زنده تلويزيوني پيرامون هدفمند كردن يارانهها و مصوبه مجلس در اين باره سخناني ابراز داشت. بخشي از اين مواضع روز پنج شنبه نيز در ديدار با خبرنگاران بيان شده بود. ضمن اين مصاحبه حملاتي به مجلس صورت گرفت كه طبيعي است هيأت رئيسه محترم مجلس از شأن قوه مقننه دفاع ميكند. در اين حملات روي سخن بيشتر با ما امضاء كنندگان اين بيانيه، نمايندگان مردم تهران، ري، شميرانات، و اسلام شهر در مجلس بود. در اين باره توجه شما مردم فداكار و هوشيار را به نكات ذيل جلب مينمائيم:
1- شأن و جايگاه منصب خطير رياست جمهوري به ما اجازه نميدهد كه در اين مرحله بخواهيم پاسخ استهزائات و درشت گوييهاي آقاي دكتر احمدي نژاد را بدهيم و در اوان نوروز خلق مردم را مكدر نمائيم.
2- علت حملات يكطرفه آقاي احمدي نژاد به ما بر شما مردم پوشيده نيست. ما در طول دو سال گذشته همواره تلاش براي قانوني كردن هدفمند سازي بودهايم. البته به شكلي كه منافع توليد كنندگان و مصرف كنندگان، به ويژه مستضعفان تأمين شود و كار به طريق قابل دفاع علمي با نگاه واقعبينانه از قدرت اجرايي صورت گيرد. در اين مسير ماجراهاي گفتني بسيار داريم كه به بعد موكول ميكنيم. طبيعي است كه به اقتضاي اينكه كتمان علم در تامين مصالح ملي را حرام ميدانيم وقتي با تصميم و اصرار بيسابقه دولت در افزايش شوكآور قيمتها براي كسب درآمد جهت بازتوزيعهايي مواجه شديم، هر سه نفرمان در جلسه غير رسمي مورخ 18/12/88 صريح و مستدل مخالفت كرديم و مجلس محترم پس از استماع سخنان رئيس جمهور محترم و مدافعانش كه بيش از دو برابر وقت صحبت يافتند درخواست آقاي احمدي نژاد را عملي و علمي نيافت و بر رأي قبلي خويش تأكيد كرد.
3- قانون اساسي رئيس جمهور را مجري قانون مصوب مجلس دانسته (اصل پنجاه و هشتم) و تمام مصوبات دولت را وقتي مشروع ميداند كه با قوانين و مقررات عمومي كشور مغاير نباشد و تشخيص اين امر را نيز بر عهده رئيس مجلس گذارده است(اصل هشتادو پنجم).
رئيس جمهور كه به قانون اساسي سوگند خورده است (اصل يكصدو بيست و يكم ) چگونه به خود اجازه ميدهد بگويد من قانون مصوب مجلس را اجرا نمي كنم، و تهمت و توهين به قوهاي روا دارد كه متشكل از نمايندگان مردم است و بگويد « با بحث منطقي و علمي نتوانستيم به دوستانمان بباورانيم كه 20 هزار ميليارد تومان قطعاً به ضرر مردم است» آيا اين تبعيت از قانون اساسي است ؟ همان چيزي كه در اصل يكصدو بيست و يكم به اجراي آن سوگند خورده است.
4- بديهي است رئيس قوه مجريه حق سرپيچي از قانون مصوب مجلس را ندارد. مجلسي كه به فرموده امام رضوان ا.... تعالي عليه در رأس امور است. البته طبق اصل پنجاه و نهم درخواست ايشان براي همه پرسي يا رفراندوم بايد به تصويب دو سوم مجموع نمايندگان مجلس برسد، يعني 194 رأي مثبت ميخواهد. و طبق بند 3 اصل يكصدو دهم، فرمان همه پرسي را پس از تصويب مجلس، مقام معظم رهبري بايد صادر فرمايد. ما به سهم خود پس از طي اين مراحل قانوني، از همه پرسي استقبال ميكنيم. برآورد ما از نظر مردم اين است كه انتظار آقاي احمدي نژاد تامين نخواهد شد و آنگاه معلوم خواهد گشت رأي بالاي مردم در انتخابات افتخار آفرين 22 خرداد 88 به ايشان نه به خاطر طرفداري مردم از تدابير اقتصادي آقاي احمدي نژاد بلكه با ملاحظه مجموعه شرايط كشور بود. شايد به بركت همه پرسي، روش و تيم اقتصادي رئيس جمهور اصلاح شود.
5- صدا و سيما كه طبق وظيفه خويش وقت مستوفي در اختيار آقاي دكتر احمدي نژاد رئيس قوه مجريه ميگذارد و ايشان بي محابا به قواي ديگر و اعضاي آن انتقاد ميكند ، طبيعي است كه طبق همان وظيفه و وظيفهاي كه امام رحمها.... عليه و رهبري عزيز معين فرمودهاند بايد وقت مشابهي در اختيار ما بگذارد كه از آنچه مصلحت ملي و سود مردم ميدانيم دفاع كنيم بدون آنكه به طعنه زني و گزاف گويي مبتلا شويم. وقتي دليل و برهان موجود است نيازي به درشتگويي نيست. علاوه بر آنكه حفظ وحدت ملي را در عين اختلاف نظر ضروري ميدانيم.
6- براي روشن شدن بيشتر مردم و پرهيز از يكطرفهگويي هر يك از ما حاضريم در مناظرهاي زنده با آقاي دكتر احمدي نژاد از منافع ملي و مصلحت مردم و اقتصاد كشور دفاع كنيم. البته خوب است ايشان كه اقتصاد دان نيستند اين كار را به اهلش بسپارند.
غلامرضا مصباحی مقدم
الیاس نادران
احمد توکلی
+ نوشته شده در 89/02/14ساعت 21:2 توسط nowzhin | نظر بدهید
دامنه فیلترینگ به سایتهای ارزشی و اصولگرا هم رسید
سایت رجانیوز از اعمال سلیقه های شخصی در فیلترینگ سایتها خبر داد.
رجانیوز نوشت: برخی وبلاگهای ارزشی طی هفته های گذشته فیلتر شده اند .با این اقدام عملا وبلاگهای ارزشی در صف وب سایتهایی قرار گرفتهاند که وبسایتهایی با انتشار توهمات خود و توهین به مقدسات دهها میلیون ایرانی، موجب مسدود شدن خود گردیده اند.
این سایت افزوده است:در ابتدا و با فیلتر شدن برخی وبلاگهای ارزشی نوک تیز پیکان انتقادات متوجه وزارت ارشاد شد اما مصاحبه با نماینده وزارت ارشاد در کارگروه فیلترینگ نشان از این داشت که در بسیاری از موارد ،این وزارتخانه خود مخالف اصلی فیلترینگ برخی وبلاگ هایی است که صرفا بهخاطر سلیقه شخصی افراد مستقیما فیلتر می شود و این وزارتخانه تخلف برخی ISP ها و اهمال سازمان تنظیم مقررات رادیویی در برخورد با این شرکت ها را دلیل برخی سوءتفاهمات میداند.
رجانیوز به صحبت های یک مسئول وزارت ارشاد که علاوه بر ذکر روند مرسوم فیلترینگ، از فیلترینگهای موازی سخن می گوید و در مقام نقد عنوان می کند «اینکه سازمانی سامانه فیلترینگ رسمی موازی راهاندازی کند غیرقانونی بوده و حتی اگر از صفحه فیلترینگ دیگری به غیر از صفحه سامانه فیلترینگ رسمی کشور استفاده کند نیز تخلف به حساب میآید و سازمان تنظیم مقررات باید قانونا با آنها برخورد کند.»که البته وی عنوان میکند بر خورد جدی صورت نمی گیرد.
سید محمدرضا فخری مدیر پارسیبلاگ با مدیر عامل پارسی بلاگ در گفتگو با رجانیوز اعمال سلیقه در فیلترینگ را نسبتا محسوس دانسته است.وی در خصوص فیلتر شدن وبلاگهای نویسندگان ارزشی و مردمی، با رد این اقدام، روند فیلترینگ مستقیم این وبلاگها را در برخی موارد سلیقهای و اعمال سلیقه شخصی بر روی نوشتهها و تفکرات شخص توصیف میکند.
+ نوشته شده در 89/02/14ساعت 21:0 توسط nowzhin | نظر بدهید
خواب کافی راهی برای لاغر شدن
لاغر ماندن شما ممکن است تا حدی به خواب شبانه شما بستگی داشته باشد.
چطور ممکن است وزنتان را به وسیله خوابیدن کم کنید؟
تحقیقات نشان می دهند که بین خواب مناسب شبانه و تناسب اندام شما ارتباطی وجود دارد.
مطالعه ای که روی بیشتر از 68 هزار زن انجام شد، نشان داد آنهایی که 7 ساعت در شب خوابیدهاند، نسبت به زنانی که 5 ساعت یا کمتر خوابیدهاند، وزنشان 5/2 کیلوگرم کمتر است.
مطالعات نشان دادهاند که بستن چشمها، بدن را تحریک میکند تا هورمون سیری به نام "لپتین" را بیشتر از هورمون گرسنگی به نام "گرلین" تولید کند.
به علاوه خواب مناسب کمک میکند تا اضطراب و افسردگی کم شود. اضطراب و افسردگی دو عاملی برای پُرخوریهای هیجانی هستند، و خواب کافی گاهی میتواند این دو عامل را کنترل کند.
حتی استراحت کافی میتواند روی اخلاق و قضاوت فرد موثر باشد.
اینکه فقط به رختخواب بروید ( یعنی نخوابید و در رختخواب بیدار بمانید)، با اینکه واقعا قصد خوابیدن داشته باشید ، با هم فرق می کنند. هزار و یک بهانه برای بیدار ماندن در رختخواب وجود دارد، مانند اینکه من تا مطالعه نکنم، خوابم نمیبرد.
نکات زیر را رعایت کنید تا به شما کمک کند زودتر بخوابید:
- به جای اینکه منتظر شوید تا چراغ ها خاموش شوند و سپس بخوابید، زمان بندی کنید و حداقل هفتهای یک بار زودتر به رختخواب بروید.
- با دوش گرفتن به خودتان آرامش دهید تا خواب آرامی داشته باشید.
- 45 دقیقه قبل از خواب یک غذای سبک که بیشتر از 200 کالری نداشته باشد، میل کنید. این غذا میتواند قبل از خواب، سطح سروتونین خون را بالا ببرد و کمک کند تا خواب راحتی داشته باشید (سروتونین یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش می شود).
این غذای سبک می تواند شامل یک قطعه نان سنگک یا بربری با یک قاشق سوپخوری عسل، یا یک لیوان سوپجو با یک چهارم لیوان سیب خرد شده باشد.
با رعایت موارد بالا، می توانید انتظار یک خواب شیرین را داشته باشید.
+ نوشته شده در 88/02/23ساعت 22:56 توسط nowzhin | یک نظر
در مراسم رژه , اوباما با پرچم ایران چه کرد؟
دیروز در مراسم رژه جلوی رئیس جمهور آمریکا تعداد معدودی از پرچم کشورهای مختلف را جلوی وی رد شد و او به آنها ادای احترام کرد. داشتم فکر میکردم آیا اگر چنین مراسمی در ایران اتفاق می افتاد چی میشد؟ حتما یکی دنبال پیت نفت بود و یکی هم مسئول کبریت تا درست در موقعی که همه خبرنکارها جمعند پرچم کشور مخالف را پائین کشیده و به شعله های آتش خشم انقلابی بسپارند. نمیدانم شما چه حسی داشتید ولی من بعنوان یک ایرانی از دیدن پرچم کشورم خوشحال شدم . همانطوریکه بعنوان یک آمریکائی از آتش کشیده شدن پرچم آمریکا ناداحت میشوم. پرچم سمبل مردم و تاریخ و تمدن یک ملت است و نبایستی با سیاستهای یک عده جانی اشتباه گرفته شود. سمبل جنایات بوش پرچم آمریکا نیست، خود اوست که حی و حاضر استت. امیدوارم پرچم هیچ کشور به آتش کشیده نشود
+ نوشته شده در 88/02/21ساعت 15:20 توسط nowzhin | 2 نظر
استفاده از عدد پي در ساخت تخت جمشيد
مهندسان هخامنشي راز استفاده از عدد پي (۱۴/۳ ) را دو هزار و 500 سال پيش كشف كرده بودند. آنها در ساخت سازه هاي سنگي و ستون هاي مجموعه تخت جمشيد كه داراي اشكال مخروطي است، از اين عدد استفاده مي كردند.
عدد پي( ۳.۱۴)در علم رياضيات از مجموعه اعداد طبيعي محسوب مي شود. اين عدد از تقسيم محيط دايره بر قطر آن به دست مي آيد. كشف عدد پي جزو مهمترين كشفيات در رياضيات است. كارشناسان رياضي هنوز نتوانسته اند زمان مشخصي براي شروع استفاده از اين عدد پيش بيني كنند. عده زيادي، مصريان و برخي ديگر، يونانيان باستان را كاشفان اين عدد مي دانستند اما بررسي هاي جديد نشان مي دهد هخامنشيان هم با اين عدد آشنا بودند.
«عبدالعظيم شاه كرمي» متخصص سازه و ژئوفيزيك و مسئول بررسي هاي مهندسي در مجموعه تخت جمشيد در اين باره، گفت: «بررسي هاي كارشناسي كه روي سازه هاي تخت جمشيد به ويژه روي ستون هاي تخت جمشيد و اشكال مخروطي انجام گرفته؛ نشان مي دهد كه هخامنشيان دو هزار و 500 سال پيش از دانشمندان رياضي دان استفاده مي كردند كه به خوبي با رياضيات محض و مهندسي آشنا بودند. آنان براي ساخت حجم هاي مخروطي راز عدد پي را شناسايي كرده بودند.»
دقت و ظرافت در ساخت ستون هاي دايره اي تخت جمشيد نشان مي دهد كه مهندسان اين سازه عدد پي را تا چندين رقم اعشار محاسبه كرده بودند. شاه كرمي در اين باره گفت: «مهندسان هخامنشي ابتدا مقاطع دايره اي را به چندين بخش مساوي تقسيم مي كردند. سپس در داخل هر قسمت تقسيم شده، هلالي معكوس را رسم مي كردند. اين كار آنها را قادر مي ساخت كه مقاطع بسيار دقيق ستون هاي دايره اي را به دست بياورند. محاسبات اخير، مهندسان سازه تخت جمشيد را در محاسبه ارتفاع ستون ها، نحوه ساخت آنها، فشاري كه بايد ستون ها تحمل كنند و توزيع تنش در مقاطع ستون ها ياري مي كرد. اين مهندسان براي به دست آوردن مقاطع دقيق ستون ها مجبور بودند عدد پي را تا چند رقم اعشار محاسبه كنند.»
هم اكنون دانشمندان در بزرگ ترين مراكز علمي و مهندسي جهان چون «ناسا» براي ساخت فضاپيماها و استفاده از اشكال مخروطي توانسته اند عدد پي را تا چند صد رقم اعشار حساب كنند. بر اساس متون تاريخ و رياضيات نخستين كسي كه توانست به طور دقيق عدد پي را محاسبه كند، «غياث الدين محمد كاشاني» بود. اين دانشمند ايراني عدد پي را تا چند رقم اعشاري محاسبه كرد. پس از او دانشمنداني چون پاسكال به محاسبه دقيق تر اين عدد پرداختند. هم اكنون دانشمندان با استفاده از رايانه هاي بسيار پيشرفته به محاسبه اين عدد مي پردازند.
شاه كرمي با اشاره به اين موضوع كه در بخش هاي مختلف سازه تخت جمشيد، مقاطع مخروطي شامل دايره، بيضي، و سهمي ديده مي شود، گفت: «به دست آوردن مساحت، محيط و ساخت سازه هايي با اين اشكال هندسي بدون شناسايي راز عدد پي و طرز استفاده از آن غيرممكن است.»
داريوش هخامنشي بنيان گذار تخت جمشيد در سال 521 پيش از ميلاد دستور ساخت تخت جمشيد را مي دهد و تا سال 486 بسياري از بناهاي تخت جمشيد را طرح ريزي يا بنيان گذاري مي كند. اين مجموعه باستاني شامل حصارها، كاخ ها، بخش هاي خدماتي و مسكوني، نظام هاي مختلف آبرساني و بخش هاي مختلف ديگري است.
مجموعه تخت جمشيد مهمترين پايتخت مقاومت هخامنشي در استان فارس و در نزديكي شهر شيراز جاي گرفته است.
نقل شده از سايت عصرايران
+ نوشته شده در 87/11/24ساعت 16:3 توسط nowzhin | 3 نظر
دولت فرق دانش اقتصاد با اطلاعات عمومی را نمی داند
دکتر بیژن بیدآباد کارشناس اقتصادی با اشاره به عقب نشینی دولت از کاهش سود تسهیلات بانکی تاکید می کند که دولت فعلی یا قصد اصلاح اقتصاد کشور را ندارد و یا اگر قصد اصلاح را داشته باشد هنوز فرق دانش اصلاح اقتصاد را با اطلاعات عمومی اقتصادی نمی داند.
رویای كاهش نرخ تورم با استفاده از راهكارهای نوظهور، در ماه های پایانی عمر دولت نهم با نتیجه معکوس به یک کابوس تبدیل شده است.
محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران سیاست محوری خود را در بخش اقتصادی کاهش نرخ سود بانکی اعلام کرده است. تصور دولت نهم بر این بود که با اعمال سیاستهای كاهش نرخ سود بانكی و تثبیت نرخ برخی از كالاها، تورم مهار خواهد شد اما نه تنها این گونه نشد بلکه عكس آن را نیز امروزه شاهد هستیم.
شورای پول و اعتبار در اواخر بهار سال گذشته بعد از یک ماه ناچار شد از تصمیم قبلی خود برای ثابت ماندن نرخ سود بانکی، عقب نشینی کرده و نظر محمود احمدی نژاد را برای کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی تصویب کند. گو اینکه مقاومت های این شورا در برابر رییس دولت درادامه به انحلال آن منجر شد.
بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات بانک های دولتی ۱۲ درصد و نرخ سود بانک های خصوصی ۱۳ درصد تعیین شد.
در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد نرخ بهره بانکی دو بار کاهش یافته و نرخ سود تسهیلات بانک های دولتی از ۱۶ به ۱۲ درصد و نرخ سود بانک های خصوصی نیز از حدود ۲۲ درصد به ۱۳ درصد رسید.این در حالی است که نرخ تورم رسمی از سود پیش بینی شده بیشتر بود و منتقدان تاکید می کردند که تعیین دستوری نرخ سود بانکی می تواند بانک ها را به سمت ورشکستگی سوق دهد.
ناظران معتقدند زمانی كاهش نرخ سود بانكی توجیه پذیر است كه كاهش این نرخ و نرخ تورم به صورت توامان صورت گیرد. این در حالی است که آمار رسمی نشان داد كاهش نرخ سود بانكی منجر به كاهش نرخ تورم نشد و حتی شاهد افزایش این نرخ نیز بودیم.
بر این اساس دولت نهم با پشت سر گذاشتن یک آزمون و خطایی دیگر از اعمال دستوری کاهش نرخ سود بانکی عقب نشینی کرد و شاهد آن هستیم که بانک های خصوصی و دولتی از اعطای سود تسهیلات 18 درصد به بالا خبر می دهند.
درهمین حال دکتر بیژن بیدآباد کارشناس اقتصادی در گفتگو با «فرارو» می گوید:« متاسفانه دولت فعلی از لحاظ عملکرد اقتصادی سابقه تاریخی بسیار ضعیفی را از خود بروز داد که این سابقه ضعیف به خصوص در بخش تخصیص منابع مالی بسیار بارزتر است.»
وی می افزاید:« در جدال سنگینی که بین بانک مرکزی و وزرات کار به نمایندگی از دولت در سال جاری اتفاق افتاد نشان داد که دولت به جای اینکه مصلحت کشور و تشخیص اطباء اقتصاد را بپذیرد به طرفداری از افراد غیر متخصص و اجرایی پرداخت که این موضوع سبب شد تا نتواند شرایط تورمی اقتصاد کشور را کنترل کند.»
این تحلیلگر امور اقتصادی خاطرنشان می کند:« وقتی قیمت ها در اقتصاد رو به افزایش باشد کلیه سیاست های دیگر در ارتباط با آن دچار نواقص عدیده خواهد شد یعنی سیاست های توزیع درآمد که اهداف عدالت و توزیع عادلانه درآمد را جستجو می کند، سیاست های کارآیی و افزایش راندمان در اقتصاد ، سیاست های پرداختن به بخش تولید و جدا شدن از بخش خدمات، سیاست های پایین آوردن نرخ بهره و تنظیم سیاستهای پولی و همچنین اصلاح سیاست های مالی و ارزی همه و همه در گرو سیاست تثبیت قیمت هستند.»
به گفته وی وقتی دولت بدون توجه به این اصل مهم که فقط اقتصاد دانان آن را درک می کنند اقدام به اخراج رییس کل بانک مرکزی کرد و در عوض آن صحه بر افرادی گذاشت که رای آنها کاملا غیر تخصصی بود نشان داد که که یا دولت فعلی قصد اصلاح اقتصاد کشور را ندارد و یا اگر قصد اصلاح را داشته باشد هنوز فرق دانش اصلاح اقتصاد را با اطلاعات عمومی اقتصادی نمی داند.
وی در ادامه با تاکید براینکه پدیده تورم که پیش زمینه اصلاح نرخ بهره در کشور است به عنوان یک هدف اولیه باید تحقق می یافت تا مفهوم ربا در نظام بانکی قابل اصلاح باشد می گوید:« به دلیل اینکه تورم سالیان سال نرخ های بالایی داشت صحبت از نرخ های بهره سپرده و تسهیلات پایین بیش از آنکه یک سیاست اقتصادی باشد یک شوخی اقتصادی است.»
بیدآباد با بیان اینکه « حتی دولت نتوانسته است از ابزار اجباری پایین آوردن نرخ بهره به گونه ای بانک ها را تحت فشار مالی قرار دهد تا بر بازدهی خویش بیافزایند و بهای تمام شده خدمات بانکی را پایین آوردند.» می افزاید:« در عوض می بینیم که سیاست های اقتصادی و بانکی دستخوش بازیچه های صدا و سیما قرار دارد و صدا و سیما بدون آنکه پشت میکروفون رادیو و تلویزیون افراد دانشمندی را برای هدایت اخبار قرار دهد جوانان کم تجربه ای را مسوول ساختن و پرداختن بخش های جنجال برانگیز کرده و موضوعات خار و سخیف مردم پسند را بر تابلوی اعلانات خبری خود گذاشته است و افکار عمومی را به سمت مسائل پوچ و بی ارزش می چرخاند.»
وی خاطرنشان می کند:« برای مثال در ارتباط با دریافت هزینه پرداخت قبوض شاهد فعالیت خبری صدا و سیما در این ارتباط بودیم که عاقبت منجر به حذف دریافت هزینه پرداخت این خدمت در بانک ها شد به عبارت دیگر بانک ها که با این نوع اقدام قدمی در جهت اخذ هزینه برای خدمات خود برداشته بودند را از راه اصلی خود منحرف کرد.»
بید آباد می گوید:« این در حالی است که وظیفه بانک ها دریافت حق خدمت در قبال خدمات ارایه شده است و نه استفاده از ما به التفاوت نرخ های بهره تسهیلات و سپرده بانک باید حق العمل کار باشد و نه ربا خوار.»
این تحلیل گر اموراقتصادی با اشاره به هدف دولت از کاهش سود تسهیلات یعنی کنترل تورم خاطرنشانمی کند:« صحبت از کاهش نرخ بهره تسهیلات در ارتباط با عقود مبادله ای است و نه عقود مشارکتی، عقود مبادله ای تقریبا حدود یک چهارم منابع بانک ها را تشکیل می دهند لذا مسئله پایین آوردن نرخ بهره بیش از آنکه آثار بانکی و اقتصادی در بانک ها داشته باشد ابزار تبلیغاتی است.»
وی می افزاید:« لذا با توجه به آنکه عقود مبادله ای همواره بر اساس بخشنامه اخیر بانک مرکزی از نرخ تورم تبعیت می کنند باید گفت که پایین آوردن دستوری نرخ بهره تقریبا به روی 75 درصد از منابع سیستم بانکی در بخش تسهیلات بی اثر است و فقط روی یک چهارم آنها موثر است بنابراین تاثیر کاهش سود تسهیلات تنها روی بر نرخ تورم بسیار ناچیز است.»
صاحب نظران اقتصادی براین باورند که اگر بخواهیم در کوتاه مدت و به صورت دستوری، در شرایطی که نرخ تورم ثابت است یا افزایش مییابد، نرخ سود سپردهها را کاهش دهیم، مردم سپردههای خود را از بانک خارج میکنند و ازسوی دیگر چنانچه نرخ سود تسهیلات کاهش یابد اما سود سپرده های تغییرنکند بانکها قادر به ادامه ارائه تسهیلات نخواهند بود.
البته در این حالت بانک میتواند برای تحمل زیان خود بخشی از ما به التفاوت را از محل صرفه جویی در هزینههای جاری و عملیاتی تامین کند اما این اقدام هر چند خوب است اما کافی به مقصود نیست و درصورت کاهش نرخ تسهیلات بدون تغییر در سود سپردهها، در یک مدت کوتاه شاهد مجموعهای از بانکهای زیان ده خواهیم بود.
از منظری دیگر، اگرسود تسهیلات کاهش یابد و ما به التفاوت سود سپردهها توسط دولت و به صورت یارانه بانکها پرداخت شود، بار سنگین و حجیم مالی جدیدی به دولت برای پرداخت یارانه تحمیل میشود که تأمین آن بار برای کل تسهیلات بانکی نه مقدور است و نه به مصلحت، چرا که این اقدام افزایش کسری بودجه، هزینههای دولت و تورم را در پی دارد و در نهایت دولت با عدم امکان تداوم، از پرداخت تعهدات خود باز خواهد ماند و آن ارقام به صورت بدهی دولت به بانکها در تراز نامه بانکها ثبت خواهد شد.
همچنین اگر سود تسهیلات بهصورت دستوری کاهش یابد و سود سپردهها بهصورت مابه التفاوت از بانک مرکزی به بانکهای تجاری پرداخت شود، افزایش بی ضابطه پایه پولی، تعهدات ریالی ایجاد میکند که منجر به افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی خواهد شد.
با این حال دکتر بید آباد با تاکید بر اینکه «درکاهش دستوری نرخ بهره بانک ها آسیب جدی ندیدند» می گوید:« حتی جای داشت که حداقل بانک مرکزی با فشار دولت نرخ بهره بانکی را نیز بیش از پیش پایین تربیاورد گرچه این موضوع در ارتباط با سیاست گذاری نرخ بهره با سیاست گذاری نرخ تورم سیاست معقولی نیست ولی با توجه به اینکه بانک ها انحصاری عجیب و کاملا متحد به وجود آورده اند و همانند کارتل در اقتصاد ایران عمل می کنند لذا باید به آنها فشار آورد تا ارایه خدمت خود را بهبود بخشند.»
وی می افزاید:« فقط چیزی حدود 10تا 15 درصد و شاید کمی بیشتر میزان مطالبات معوقه بانک ها است یعنی بانک ها به خود زحمت نداده اند منابع بانک ها را از تسهیلات گیرندگان متخلف باز پس گیرند و چنان چه این رقم 100درصد وصول می شد میزان سود دهی بانک ها به شدت افزایش می یافت.»
این کارشناس اقتصادی تصریح می کند:« لذا با توجه به اینکه سیستم بانکی یک سیستم لخت و سنگین و بدون تحرک و کند است باید از شلاق های هزینه برای کارآمدی آن استفاده کرد در غیر این صورت باید شرایط رقابتی را برای آنها فراهم کنند تا وضعیت خود را اصلاح کنند.»
+ نوشته شده در 87/09/24ساعت 22:22 توسط nowzhin | نظر بدهید
تست گریم برای بازی در نقش امام خمینی (ره) و سید احمد خمینی
اسم بازیگر رو ننوشتم تا خودتون حدس بزنید.
اگر نتونستید حدس بزنید به ادامه مطلب مراجعه کنید:
ادامه مطلب
+ نوشته شده در 87/09/12ساعت 17:52 توسط nowzhin | یک نظر
گوگل برای خود یک کشور خرید!
بله درست شنیدید، گوگل برای خود یک کشور خرید! این کشور که البته تنها یک جزیره است قرار است تا ماه آینده به مقر اصلی این غول رسانه تبدیل شود با ما در نگاهی به این رخداد و جذابیت های این جزیره برای گوگل و کارکنانش همراه شوید. پس از خبرهای هیجان انگیز کمپانی گوگل که این روزها نام آن را در همه جا می شنویم این بار خبری کاملا متفاوت و اندکی باور نکردنی از این موتور جستجو منتشر شده است. گوگل با بررسی چندین جزیره مختلف در نقاط مختلف دنیا بالاخره حزیره Gogooroa واقع در اقیانوس آرام را برای انتقال تمامی مستقلات خود به آن انتخاب کرد.
این جزیره کوچک و بسیار زیبا از دو جهت جذابیت ویژه ای برای گوگل دارد که مهمترین آنها بدون شک ظاهر خاص این جزیره است جائیکه این جزیره در نگاه از بالا کاملا به فرم حرف G آنهم از نوع بزرگ آن است که برای گوگل بسیار اهمیت دارد. جذابیت دوم این جزیره که اتفاقا اهمیت آن از اولی نیز کمتر نیست، دامنه ویژه اختصاص یافته به این منطقه در اینترنت است جائیکه بر سیاق .us در آمریکا و .uk در انگلستان، به Gogooroa علامت اختصاری .go تعلق می گیرد که این نیز برای گوگل موفقیت فوق العاده ای محسوب می گردد و از قرار معلوم صفحه اول این جستجو گر در آینده نزدیک به google.go تغییر خواهد کرد. البته قرار است نام این جزیره پس از نقل مکان گوگل از Mountain View در کالیفرنیا به Googland تغییر یابد.
البته این پایان ماجرا نیست و جالب است بدانید که پس از نقل مکان گوگلی های به این نقطه از دنیا "اریک اشمیت" مدیر عامل گوگل رسما بعنوان رئیس جمهور Googland انتخاب می گردد و "سرگئی برین" و "لاری پیج" که هر دو از موسسان گوگل محسوب می شوند بعنوان نخست وزیر در بخش های تجارت خارجی و تکنولوژِی این کشور مشغول به کار می شوند!! خبر جالب دیگر در این زمینه شنیده شدن نام "بیل گیتس" بعنوان وزیر تحقیقات، توسعه و رقابت است که البته تلویحا توسط جناب گیتس با اعلام آنکه به شنا علاقه ای ندارد و کوهستان را ترجیح می دهد رد شده است.
زیبائی های این جزیره همانند دیگر نمونه های آن در اقیانوس آرام وصف ناشدنی ست و لذتی که کارمندان گوگل از بودن در این جزیره احساس می کنند غیر قابل تصور است اما جذابیت های دیگری که پیرامون این جزیره برای گوگلی ها بوجود خواهد آمد قانونی ست که از هم اکنون به روشنی در رابطه با آن صحبت می شود و آن نیز رویائی به نام نپرداختن مالیات در این جزیره است و گوگلی ها می توانند با درآمد افسانه ای خود تا می توانند زندگی را به کام خود شیرین کرده و یک سنت مالیات نیز نپردازند .
در این جزیره برای هر گوگلی خانه ای رویائی ساخته می شود که گذشته از موارد معمول حتما باید دارای یک آکواریم بزرگ در خانه و یک ماهی گرمسیری بروی میز کار باشد. همچنین هر گوگلی می بایست حداقل 20 درصد از زمان کارکرد روزانه خود را به ماهیگیری اختصاص دهد و حتی قرار است کلکسیونی از ماهی های زیبای صید شده از این منطقه به نمایش گذاشته شود. غذای اصلی ساکنان Googland ماهی خواهد بود که منبع سرشاری از فسفر و امگا 3 بوده و در سر ذوق آوردن اهالی گوگل و افزایش هوش آنها موثر خواهد بود، استراتژی که گوگل در رقابت با سایر رقبا بروی آن حساب ویژه ای باز کرده است و بلاخره گوگلی ها در این منطقه به تمرین رقص های ساکنان محلی این ناحیه نیز خواهند پرداخت.
اما شاید اولین سوالی که پس از خواندن سطور فوق به ذهن خطور می کند چگونگی نگه داری 15000 سرور و دیتا سنتر گوگل در این جزیره ی کاملا مرطوب و خاص است. پاسخ به این سوال بر بهت خوانندگان کاملا می افزاید چرا که گوگل قصد دارد تمامی سرور های خود را در زیر آب و در یک تالاب داخل جزیره قرار دهد امری که گذشته از مسائل فنی دلائل امنیتی فراوانی نیز دارد از جمله آنکه دسترسی به این بخش تنها از طریق غواصی در زیر آب امکان پذیر است.
دیگر اخبار بدست آمده از این گزارش حاکی از آن است که گوگل به دنبال خرید پنج جزیره دیگر به شکل های
O O G L E در پنج قاره جهان است که بدین ترتیب و با عملی شدن این رویا نگفته پیداست که چه اتفاقی برای دیگر رقبای گوگل خواهد افتاد